Sunnivaspillet

15.04.2015

Denne helgen har jeg vært med på Sunnivaspillet, Må korsets tre slå rot, av Odd Johan Overøye (musikk) og Eyvind Skeie (tekst). Musikken er utrolig vakker, og fortellingen er spennende. Det var en glede å få være med å synge, og spesielt stas å spille St.Sunniva. 

Alle som deltok var også utrolig flinke!  

 

 

 

 

 

Sunniva var i følge legenden ei irsk kongsdatter som i 960-åra forlot riket sitt etter at vikingene herjet der. Sunniva strandet på øya Selja, der hun led martyrdøden. Kong Olav Tryggvason fikk undersøkt stedet i 996, og fant beinrestene av Sunniva hele og urørte, nesten som om hun bare sov. Levningene ble samlet og lagt i et relikvieskrin, og seinere satt inn i kirka som Kong Olav Tryggvason bygde på øya. St. Sunniva blir regnet som vernehelgen for Vestlandet. 

 

 

 

 

 

 

 -I båten med munkene-

- Den gode kongen -

Foto: Hallvard Sandvik

Foto:  Ole Henrik Wahlquist

 

 

Minne for livet :) 

 

    Stine 

 

Please reload

Følg meg:
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • Instagram Long Shadow
Fremhevet:

Velkommen til bloggen min :)

October 21, 2013

1/1
Please reload

Siste innlegg:

March 28, 2016

March 19, 2016

March 17, 2016

February 17, 2016

February 2, 2016

January 29, 2016

January 23, 2016

Please reload

Gjør et søk basert på:
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle